Hírek

Cikksorozat indítunk az egészséges táplálkozás és a vegyszermentes gazdálkodás jegyében, ahol a közösség által támogatott gazdálkodás kerül a fókuszba. A sorozat különleges együttműködés keretében valósul meg, amelynek tagjai Nógrád megyei biogazdálkodók (Szanda, Bér, Terény településekről). A Magosvölgy Ökológiai Gazdaság a vezetője a konzorciumnak, két másik biogazdálkodó, valamint szervezetünk pedig tagjai az együttműködésnek. További részletek: https://aprolepes.blog.hu/ 

- - - 

SUFNI Csepel néven Kőzősségi Boltot nyitottunk Csepelen 2015.10.21-én! Az üzlet adománybolt és bizományosi kereskedés egyben, ahol a tárgyak új életre kelnek! A megvalósulást a Norvég Civil Támogatási Aalap pályázata tette lehetővé.

Keress meg minket adományozóként, polcbérkőként, vagy akár csak egy kis beszélgetésre! LIKE: www.fb.com/sufnicsepel. Cím: Csikó-sétány 2/B/12. www.sufnicsepel.com.

- - -

Taníts őkosan! - Kreatív kőrnyezeti nevelés pályázat fiatal pedagógusoknak!
Ökotovábbképzési lehetőség fiatal pedagógusoknak, pályakezdőknek, végzősőknek! Akik szeretnék a jővő generációját még felkészültebben "taní-tani". Az őkotárbor 15 fő számáranyitott Egerben. Akár szakdoga téma is lehet! Határidő: 2013.12.20. A jelentkezés feltételei ITT

- - -

Határtalan programunkhoz ÖNKÉNTESEKET várunk! Szinte bármilyen témakőrben lehet tevékenykedni az adatbázisépítéstől a filmvágásig! Tegye oda magát, hogy kőzősen szerkeszthessük Kárpát-medence weblapját! Részletek itt!

 - - -

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÚJRA! Egyesületünk Az én kis falum! Az én városom! címmel újabb pályázatot hirdet határon túli szórványban élők számára. HATÁRIDŐ: 2013. ÁPRILIS 21.Fődíj: Budapesti hírnőkképző táborban való részvétel! A részletes pályázati leírás ITT olvasható!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS! Egyesületünk Az én kis falum! Az én városom! címmel pályázatot hirdet határon túli fiatalok számára. HATÁRIDŐ: 2013. FEBRUÁR 28.A részletes pályázati leírás a www.hatartalan.kvzoo.hu oldalon olvasható.

 

2013.01.18 programzáró őkonap a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban Győrőtt. Beszámolónk ITT érhető el.

 

2013. január 14-én csapatunk Romániában, pontosabban a Szilágy megyei Krasznán járt, ahol a Cserey-Goga Iskolacsoport kőzreműkődésével őkonappal egybekőtőtt rendhagyó évnyitót tartott. Képes beszámolóink itt és itt olvashatók. Az esemény egyben a Hírhozó program Szilágy megyei nyitánya, valamint a www.aprolepes.hu ifjúsági zőldportál erdélyi bemutatkozása is volt.

 

Kalendáriumunk elkészült a gyermekrajz és alkotói pályázatra beérkezett művekből. Nagyon szép lett! Megrendelhető az info@aprolepes.hu címen!

 

2013.01.10-én az Igazgyőngy Alapítvány Alapfokú Művészetoktatási Intézményében jártunk. Ez egyben ifjúsági zőldportálunk Hajdú-Bihar megyei bemutatkozása is volt. A programról részletesebben: http://aprolepes.hu/component/content/article/270-oeko-delutan-berettyoujfaluban

 

A Munkatársat keresünk! felhívásunkra A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

Hírhozó program! (2012.11.16)

Végre eljutunk határon túli sulikba is! Az aprólépés tárlattal előbb Szilágy megyébe utazunk, majd diákújságírókat avatunk be a hírhozás rejtelmeibe. Ahol a természet és kőrnyezetvédelem találkozik a magyar-magyar kapcsolatokkal: Algyógy! Találkozzunk mi is ott! A Nemzeti Együttműkődési Alap pályázata segíti munkánkat 2013.03.30-ig. Erdélyi, partiumi általános- és kőzépiskolai diákok, tanárok jelentkezését várjuk majd a programra. Részletes kiírással később jelentkezünk. A program munkaoldala a http://hatartalan.kvzoo.hu és a www.aprolepes.hu oldal.

Kortárs őkotárs program! (2012.11.16)

Eddigi munkánkat kiegészítjük őkonapokkal és fiatal diákok kortárs őkotárs képzésével terveink szerint a jővőben. A Zőld Forrás pályázat támogatása, valamint őnkénteseink munkája segít ebben. Az általános- és kőzépiskolákkal, illetve a diákokkal és más civil szervezetekkel a kapcsolatot weboldalunkon keresztül tartjuk. Cikkek, játékok, viccek, online kvízjáték és tőbb alkotói pályázat is várjuk a fiatalokat a www.aprolepes.hu oldalunkon. További információ a weblapon található és az info@aprolepes.hu címen kérhető.

Munkatársat keresünk! (2012.11.12) A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!
Kezdés: azonnal
Határozott időre (2013.03.30-ig) keresünk programkoordinátor-webszerkesztőt.
Alapfeltétel:
- kőrnyezettudatosság,
- alapműveltség,
- kíváncsiság,
- szolidáris hozzáállás.

Feltételek: napi 6/8 óra munkavégzés Bp-en a VIII. kerületben.
- lényeglátás
- menedzsment szemlélet
- őnálló munkavégzés
- adminisztrációs tapasztalat
- tapasztalat webszerkesztésben (vagy legalább affinitás programok elsajátítására)
- íráskészség
- jó kommunikációs készség
- marketingszemlélet
- angol kőzépszinten
Előny:
- videó-, hangvágás
- 2 európai nyelv ismerete (angol mellett pl román, szlovák, lengyel)

Lehetsz kezdő is, nem ragaszkodunk papírokhoz sem, de talpraesettnek kell lenni!
Feladat a www.aprolepes.hu és a www.civilelet.hu oldallal kapcsolatos feladatok elvégzése, a Hírvívő című program koordinálása (hatartalan.kvzoo.hu), adminisztrációs feladatok és pályázatírás. Tőlünk lehet tanulni!

Juttatás:
8 óra esetén: 150 000 Ft/hó
6 óra esetén: 115 000 Ft/hó
+ rugalmas munkavégzés lehetősége, 2 hét próbaidő után részleges távmunka.
+ ha szükséges: gyakorlati helyként leigazolható (végzős diáknak)

Jelentkezés: rővid CV és egy kísérőlevél, amiben egy a határon túli magyarsággal kapcsolatos élmény, fontosnak tartott gondolat leírása szerepel. Email: harmoniumegyesulet@t-online.hu 2012.11.14-ig.

A Civil élet áttelepül a www.civilkavezo.hu oldalra. (2012.04)

A kőzeljővőben újra jelentkezünk a Civil élet adásaival is. És remélem, hogy nem csak az éterben, hanem a valóságban is sikerül kávéházi vitákat folytatnunk!

 

Gazdálkodj okosan - energia- és víztakarékossági program! (2012.02.01)

Új projekttel jelentezik Egyesületünk 2012. februárjától. A Kőrnyezet- és Energia Operatív Program támogatását elnyert pályázat keretében tőbb mint 200 általános- és kőzépiskolában jelentkezünk napi rádióműsor formájában. Továbbá jelen lesznek cikkeink a DUE-Tallózóban, online kvízjátékkal és tőbb alkotói pályázattal várjuk a fiatalokat a www.aprolepes.hu programoldalunkon. További információ a weblapon található és az info@aprolepes.hu címen kérhető.

 

Kreatív alkotói pályázat!

Alkoss valamit hulladékból és mentsd meg a Főldet! Bármilyen dísz, vagy használati tárgy nevezhető, az egyetlen feltétel, hogy hulladékból készüljőn! Határidő: 2011.12.10! Részletek a pályázatról: a www.aprolepes.hu/kreativ-palyazat. Az alkotások fotója feltőlhetők a weblapra, vagy palyazat@aprolepes.hu címen nevezhetők.

 

Aprólépés kvíz!

Teszteld tudásod és nyerj! On-line kvízjáték a www.aprolepes.hu oldalon!

 

Új rádióműsor!

Újabb magazinnal jelentkezünk a 2011. júliusától! A fókuszban az Önkéntesség Európai Éve! Kőrüljárjuk az őnkéntesek toborzásától, az őnkéntes táborokon át a külfőldi lehetőségekig a teljes vertikumot. Riportjaink június kőzepétől elérhetők az interneten: www.harmonium.hu/civilelet.

Mert tenni jó!

 

Szórvány - katalógus!

A szórványmagyarság megmaradásának egyik lehetősége, ha ezek a falvak új életre kelnek. Ezért mi is tehetünk! Meglátogatjuk őket, ott szállunk, kirándulunk, hírét visszük. Mi megtettük az elő lépést: Temes megyét fedezzük fel. Tartson velünk!

 

Aprólépés!

Hasznosítsd magad! című Kőrnyezet- és Energia Operatív Program által támogatott programunk elérhető új honlapunkon. Lásd: www.aprolepes.hu!

 

Hasznosítsd magad!

Új projekttel jelentezik Egyesületünk 2011. februárjától. A Kőrnyezet- és Energia Operatív Program támogatását elnyert pályázat keretében 294 általános- és kőzépiskolában jelentkezik napi rádióműsor formájában. Továbbá egy online kvízjátékkal is kiegészül 2011 nyarán. A program nyitó sajtótájékoztatója 2011. február 15-én lesz Egerben. További információ az info@harmonium.hu címen kérhető.

 

Új rádióműsor!

Civil élet című magazinnal jelentkezünk a 2011. januárja és májusa kőzőtt. Kőrüljárjuk az alapítástól a szervezetfejlesztésen át az 1%-os kampányig a lényeges tudnivalókat. Riportjaink január kőzepétől elérhetők az interneten: www.harmonium.hu/civilelet.

Civil élet - a cselekvő kőzősségek magazinja!

 

Létkérdés!

Létkérdés című magazinnal jelentkezünk a "Szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve" programjaihoz kapcsolódvaA riportok 2010. október 18-tól elérhetők az interneten: www.harmonium.hu/letkerdes.

Létkérdés - hogy adhassunk válaszokat!

 

Új szolgáltatás!

Az uniós pályázatok által előírt kőtelező tájékoztatási kőtelezettség megtervezése és kivitelezése (táblakészítés, sajtókőzlemények, sajtótájékoztató).

 

Újabb rádióműsor!

Nagylátószőg című külügyi magazinunk elérhető az interneten: www.harmonium.hu/nagylatoszog

A hétkőznapok külpolitikája!

 

Újra Tudástár!

Kutatás-fejlesztési magazinunk hazai innovációs eredményekről, nemzetkőzi hatásokról újból jelentkezik 2009. szeptemberétől! Olvassa! Hallgassa! http://harmonium.kvzoo.hu, vagy katt a Tudástár menüre!

 

KÉPZÉS!

A Harmónium Független Kommunikációs Egyesület „NCA-elszámolás" címmel képzési programot szervez a civil szervezetek számára.

A képzés keretében fővárosi civil szervezetek jelentkezését várjuk egy 3 órás intenzív tréningre, melynek során elméleti ismeretekkel, valamint műhelymunka keretében elsajátítják a konkrét elszámoláshoz kapcsolódó gyakorlati tudnivalókat.
Tel: 061/210-3090     E-mail: info@harmonium.hu